The Bosnia Times

The Bosnia Times

Usluge

Izrada Web stranica i small business software-a

Naša glavna preokupacija jeste software engineering, odnosno, osmišljanje, planiranje i razvoj software-a. Specijalizirani smo na izradu web-baziranog software, za koji smo se opredijelili iz mnogih razloga, od kojih su ključni razlozi sigurnost Vaših podataka (spašavaju se na serverima, te pad Vašeg računara ne može ugroziti i podatke koji se nalaze na serveru), te lakši pristup (pristup preko web interface-a putem računara u kompaniji, kod kuće ili preko mobilnih uređaja). Sve u svemu, krajnji nam je cilj Vaše zadovoljstvo, i svaki projekat prilagođavamo Vašim potrebama.

Što se tiče izrade web stranica, izbjegavamo korištenje korištenje gotovih cms-ova, programiramo web stranicu tačno po onome što zadovoljava potrebe Vaše kompanije. Održavanje Vaše web stranice postaje lakše nego ikada, jer se uz svaku web prezentaciju firme proramira i poseban admin-panel koji je opet prilagođen isključivo Vašim potrebama i veoma jednostavan za korištenje.

Ono što je za kompanije posebno zanimljivo jeste uvezivanje programa sa web stranicom. Ukoliko se odlučite za naše usluge, prije svega obavljamo konsultacije sa Vama vezano za kasnije planove kako bi se ostavila mogućnost povezivanja svih servisa koji su vezani za Vašu kompaniju. Tako, npr., ukoliko imate web stranicu sa online prodajom (web-shop), i pored nje imate internu aplikaciju za neku vrstu knjigovodstva, evidencija radnika ili raznih obračuna, ili pored te web prezentacije imate još nekoliko web stranica, moguće je sve uvezati u jedan sistem gdje možete imati kompletan pregled svih tokova na web stranicama, pratiti narudžbe, uspjeh uposlenika, itd. Također, sve ovo na koncu možemo uvezati i u mobilnu aplikaciju, tako da sve informacije i izvještaje koji su Vam bitni za Vašu kompaniju možete pratiti na jednom mjestu.

Neke od naših dosadašnjih projekata možete pregledati u našem portofoliju ili sekciji "Software".

Voip telefonija i telefonske centrale

VoIP (Voice over IP) je posljednji krik tehnologije kada su u pitanju telekomunikacije i posebno je zanimljiva kompanijama koje rade i komuniciraju sa stranim tržištem. Radi se o glasovnoj komunikaciji preko interneta sa jako kvalitetnim prenosom glasa i jako niskim cijenama.

Ovu uslugu moguće je dobiti samostalno (SIP trunking), koju Vi povezujete na Vašu postojeću telefonsku centralu, softphone, fizički IP telefon ili mobilni telefon, ili u kompletu sa telefonskom centralom ili dialerom. Također, nudimo i samostalne telefonske centrale sa Vašim postojećim trunkom.

Više informacija o ovoj usluzi, paketima i cijenama možete pronaći na našoj web stranici dialer.ba

Branding

Brendiranje Vaše kompanije ili proizvoda je jedan od prvih koraka ka uspjehu istog. Ukoliko razvijete dobro ime, odnosno dobar brend, više od pola posla je završeno. Mi Vam pomažemo u izradi imena i logotipa, te odabiru boja za Vašu kompaniju ili proizvod.

Izrada se vrši isključivo uz dogovor sa Vama i veoma je poželjno Vaše prisustvo prilikom izrade.

Štampa reklamnih materijala

U saradnji sa firmom MasterGraf d.o.o. radimo štampanje raznih reklamnih materijala poput vizit kartica, hemijskih olovaka, rollup-a, majica, kačketa, zastava, bilježnica, rokovnika, kalendara, banera, billboarda, flyer-a, itd. Spremni smo savjetima pomoći u odabiru pravog reklamnog materijala za razne vrste poslova i kampanja, te uz Vaše prisustvo i konsultacije sa Vama radimo grafičku pripremu istih.

Marketinške kampanje

Iza svakog dobrog proizvoda ili dobre usluge stoji dobar marketing. Prošla su vremena kada je neku ulogu igralo poznanstvo ili preporuka. Naravno, važna je preporuka, ali danas je mnogo važnije da za Vas ili Vaše proizvode sazna što širi krug ljudi i kompanija u što većem broju gradova ili država.

Naravno, nije svaka kampanja podjednako dobra za svaki proizvod ili uslugu. Neke proizvode ili usluge je bolje reklamirati tradicionalnim putem, dijeljenjem reklamih materijala na ulicama, a nekim proizvodima i uslugama odgovaraju skroz druge vrste reklame poput e-maila, sms-a, pa čak i reklamiranja na društvenim mrežama.

Prije samog odabira određene marketinške kampanje, potrebne su dobre konsultacije i dobar marketinški plan za kompaniju ili određeni proizvod. Ukoliko svoj proizvod ili uslugu dobro reklamirate, to Vam može garantovati mnogostruko veću dobit i uspjeh Vaše kompanije.

Pored savjetovanja i razvoja marketinškog plana, nudimo i usluge provođenja istih, da li to bilo angažovanjem ekipe koja će dijeliti štampane materijale, ili vođenje kampanje na društvenim mrežama poput facebook-a ili twittera.

Ključ u ruke

Svakome je najdraže kada "dođe na gotovo", odnosno kada nema nikakve brige o tome kako će se nešto realizirati. Mi preuzimamo Vaše "brige". Naravno, ovdje se ne radi o sistemu "ključ u ruke" kod stanova ili kuća. Radi se o IT segmentu.

Na Vama je da nas posjetite sa Vašim idejama i zahtjevima, a na nama je da Vaše zahtjeve pretvorimo u djelo. Prije svega radimo projektovanje Vaše kompanije u sljedećim segmentima: Brendiranje, računarske mreže, reklame, računarska oprema, video nadzor, itd. A nakon usvajanja projekta krećemo u realizaciju.

Ovdje se radi o saradnji sa nekoliko različitih kompanija, tako da Vam možemo ponuditi prije svega IT usluge, potom, štamparske, stolarske, telekomunikacijske, i mnoge druge usluge. Na Vama je da dođete na opremljene kancelarije i da startate sa radom. Naravno, mi Vas u ovom trenutku ne napuštamo, nego Vam uvijek stojimo na raspolaganju za održavanje kompjuterskih sistema i drugih sektora Vašeg preduzeća.